JollyPop Neonatale Fopspenen

Neonatale fopspenen worden meestal gebruikt bij baby’s die te vroeg geboren of ernstig ziek zijn. Dit kan bij hen de zuigreflex stimuleren of de zuigbehoefte bevredigen. Een fopspeen kan ook voor het kindje een troost zijn bij pijnlijke ingrepen. 

Een groot voordeel van de Jollypop is de natuurlijke tepelvorm, een belangrijk onderdeel van het ontwerp om ervoor te zorgen dat baby’s de fopspeen zullen accepteren. De JollyPop fopspeen is verkrijgbaar in verschillende maten om ervoor te zorgen dat deze geschikt is van prematuren tot jonge kinderen. 

De gebogen vorm met laag profiel past bij het gezicht van de baby en in combinatie met het gebruik van 100% siliconen van medische kwaliteit zorgt dit voor een optimaal comfort. 

Een aantal onderzoeken heeft aangetoond dat het geven van fopspenen aan zuigelingen het risico op plotselinge wiegendood (SIDS) kan verminderen en dit wordt weerspiegeld in de richtlijnen van de American Academy of Pediatrics (AAP), die voorstellen om zuigelingen een fopspeen te geven bij het begin van de slaap.

Bij het ontwerp van de fopspenen voor gebruik in het ziekenhuis en in het bijzonder op de neonatale afdelingen, moet rekening worden gehouden met de behoeften van de omgeving en de patiënten. Er zijn met name richtlijnen die om veiligheidsredenen een ontwerp uit één stuk vereisen.

ParametersSpecificaties
GroottePreemie
Newborn - voor baby's zonder tanden
Plus+ - voor baby's die tanden krijgen
KleurenPreemie: groen, paars
Newborn : groen, blauw, roze, oranje
Plus+: oranje
BouwNatuurlijke tepelvormige speen
Constructie uit één stuk
Lage profielvorm voor CPAP en canule
Materialen100% silicone van medische kwaliteit, 2 kwaliteiten
VeiligheidZonder ftalaten, BPA, DEHP, natuurlijke latex
ConformiteitEN1400 ; US 16-CFR-1511

Opmerking: deze specificaties kunnen vanwege continue verdere verbetering van de producten zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen.